Katadyn vannrensing

Når du er usikker på vannkvaliteten i fjellbekken eller skal reise til fjerne strøk, er Katadyns produkter løsningen.

Effektiv vannrensing

Katadyn er en verdensledende produsent av apparater, kjemi og tilbehør for rensing av naturlig vann til trygt vann. Fellesnevneren for alle produktene er brukervennlige løsninger, uansett behov.

Hvorfor skal vi rense naturlig vann?

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) skyldes hele 80 prosent av alle reisesykdommer forurenset drikkevann. På utenlandsreisen er det gull verdt å være trygg på vannet du drikker, også når det kommer fra en kran. Her i Norge ser vi på vannet fra en sildrende høyfjellsbekk som en naturlig del av fjellturen, men selv i krystallklare bekker og vann kan det finnes patogener (sykdomsfremkallende mikroorganismer). Med et vannfilter fra Katadyn slipper du å drasse med deg mineralvann, samtidig som du sparer både penger og miljøet!

Tre typer mikroorganismer

Patogener deles inn i tre typer mikroorganismer. 1 micron = 0,001 mm.
Protozoer (1-15 micron): For eksempel amøber, Giardia og andre parasitter. Protozoer er encellede organismer som spres i vann via avføring fra dyr og mennesker. Disse er motstandsdyktige mot kjemisk rensing, men kan enkelt fjernes med filter fordi de er såpass store.
Bakterier (0,2-5 micron): For eksempel E. coli, Salmonella og kolera. Bakterier er også encellede organismer, og de sprer seg meget raskt i vann. Ikke alle bakterier er helseskadelige, men når de blander seg med rester av avføring fra dyr og mennesker i vann, kan de bli sykdomsframkallende. Et godt vannfilter filtrerer enkelt bort bakterier.
Virus (<0,02-2 micron): For eksempel hepatitt A, norovirus og poliovirus. Virus sprer seg kun i levende celler. De minste virusene er mikroskopiske, men fordi virus ofte lever i partikler i vannet, kan de likevel filtreres borte med filter på 0,2 micron. I tillegg kan virus knekkes med varme og kjemisk rensing.

Bestselgere

Katadyn har tre serier vannrensesystemer. De letteste produktene finner vi i Ultralight-serien. Disse passer til bruk for én person og er beregnet på klart vann.  Back Country-serien er designet for aktivt friluftsliv. Her finner vi lette og kompakte produkter til allroundbruk, som passer for én til to personer på tur.  I serien Katadyn Endurance finner vi produsentens toppmodeller: vannrensesystemer med ekstra stor kapasitet og høy ytelse. Flere av disse passer spesielt godt når større grupper er på tur sammen, og også godt for nødhjelpsorganisasjoner.